Kaj vse zanima otroke?

Pred časom me je vprašal: »Od kod sem jaz prišel na ta svet, kako sem pa prišel, zakaj sem ….« in tako v neskončnost …

Pa sem se znašla:

»Nekega dne ti je bilo v svetu dušic zeloooo dolgčas, tam je namreč vse lepo, ni pa računalnikov, televizije, risank, knjigic … in si se odločil, da bi skozi okno iz oblakov malo pogledal na Zemljo. In ko si odstrl oblake, si najprej zavohal nekaj omamnega … Mmmmm, kako je dišalo! S pogledom si sledil vonju, in zagledal »bodočo mamico«, ki je ravnokar »bodočemu očiju« kuhala vampe! Odločil si se: »Dol grem in to bo moja mami, to jed moram poskusiti!« Šel si naročit obleko po meri, da boš lep prišel v vidni svet, pa so ti povedali, da če želiš tako, ki bo zares po meri, moraš počakati 9 mesecev. »No praaav, če že moooram,« si rekel, zato ta stavek verjetno še vedno ponavljaš, ko ti kaj ni preveč všeč.

Ti si čakal na obleko, bodoča mamica pa se je začela rediti … trebuh ji je zeloo zrasel v teh devetih mesecih in komaj je čakala, da zagleda čudovito bitje, ki je povzročilo to spremembo. Včasih, ko ti je bilo zeloooo dolgčas, si si zamišljal, kako je v trebuhu – igral si nogomet, treniral karate – in vse to je mamica fizično čutila v svojem trebuhu. Tako sta se pogovarjala, še preden sta se poznala …

Končno so ti sporočili, da je tvoja obleka znamke »Telo« gotova. Smuknil si vanjo in se takoj odpravil k dvigalu. Med tem je bila mamica že v porodnišnici, kjer so jo pripravljali na porod. »Hm,« si se zamislil, ko si to opazoval od zgoraj, »kje pa so vrata?« Kako pa naj se stlačim ven, skozi usta ali kaj? Ni šans, hočem lep vhod!« In ko si se to odločil, so zdravniki mamici povedali, da bo rodila s carskim rezom – in si spet zmagal. Zagotovo si si že takrat nadel svoj hudomušni nasmeh, pritisnil na gumb Zemlja v dvigalu, in se rodil v Ljubljani.

In še vedno so ti všeč vampi!

Dragi bralci, delite z nami, kako pa bi vi malčku razložili, odkod je prišel na ta svet?