Iz aktualne številke

Katja Čuk - Intervju

Katja Čuk - Intervju

Bogastvo je zelo širok pojem in najbogatejši ljudje na tem svetu so v filozofiji oriš tisti, ki živijo zadovoljno, izpolnjeno življenje in se preživljajo z izpolnjevanjem svojega poslanstva. Nek...

Preberite več ...
Ob predstavitvi knjige Ešu

Ob predstavitvi knjige Ešu

Ob predstavitvi knjige Ešu in ureditev univerzuma avtorjev prof. dr. Síkírùja Sàlámìja – Baba Kinga in Ronilde Iyakemi Ribeiro smo gostovali v knjižnici Brežice....

Preberite več ...

Pravilna uporaba sluha in govora

Kaj odraža govor?

Govorjenje je v kulturi oriš orodje. Orodje, s pomočjo katerega ideje pridejo na plano in jih ljudje spoznajo, s tem pa postane prepoznana tudi govorčeva osebnost.

Govorjenje je mnogo več kot le komunikacija. Sposobnost govoriti je nekaj drugega kot sposobnost zganjati hrup. Mnoge stvari slišimo v življenju iz preprostega razloga, ker pač nismo gluhi. Žal je večina stvari, ki smo jih prisiljeni slišati v življenju, nekoristnih. V smislu bistva tega, kar je govorjeno, moramo dati svojemu govoru pomen.

 

Govorjenje naj bi bilo odsev:

  • govorčeve duše,
  • govorčevih misli,
  • govorčevih čustev
  • govorčeve osebnosti.

 

Če slušatelj začuti, da to, kar nekdo govori, prihaja iz duše, potem to osebo jemlje bolj resno in jo spoštuje. Ko govorimo, mora biti naš govor »govor« in ne samo zganjanje hrupa. 

Zaupali so nam

Ogun – Energija, ki me navdihuje znova in znova. Prebudi me, kadar zaspim na neki stopnici svojega življenja. Pomaga mi, da zberem pogum in naredim stvari, ki se mi tisti trenutek zdijo nemogoče. Ogun mi odpira vrata, za katera sploh ne vem, da obstajajo. To je energija, brez katere vsekakor ne bi vztrajala pri svojih ciljih. Da mi potrebno moč, da se bistveno lažje spopadam s preprekami. Preprosto, ne predstavljam si življenja brez te energije.
Kaja, 14 let

Bodite obveščeni o novostih

Prijavite se na e-novice

facebook oriša


Nova številka revije Oriša - Dvojna izdaja

Junij 2017
 

Naročite se!

Minutka za šoping

Knjiga avtorja Baba Kinga

Naslov: EŠU in ureditev univerzuma

 

Naročite tukaj

Oglasna sporočila