Iz aktualne številke

Katja Čuk - Intervju

Katja Čuk - Intervju

Bogastvo je zelo širok pojem in najbogatejši ljudje na tem svetu so v filozofiji oriš tisti, ki živijo zadovoljno, izpolnjeno življenje in se preživljajo z izpolnjevanjem svojega poslanstva. Nek...

Preberite več ...
Ob predstavitvi knjige Ešu

Ob predstavitvi knjige Ešu

Ob predstavitvi knjige Ešu in ureditev univerzuma avtorjev prof. dr. Síkírùja Sàlámìja – Baba Kinga in Ronilde Iyakemi Ribeiro smo gostovali v knjižnici Brežice....

Preberite več ...

Naključje ali pradavna vez

 

Kaj imajo religije pravzaprav opraviti s človeškimi odzivi, s čustvi? Religije so nastale, da bi človeka učile, kako živeti in preživeti tako s čustvenega kot družbenega in materialnega vidika. Lahko bi rekli, da je religija ali vera v svoji najbolj osnovni in najkrajši definiciji recept za življenje. Razvile so se na različnih celinah, v različnih podnebjih in različnih družbah. Za ponazoritev te teze si oglejmo različne »religijske recepte« kar na primeru hrane.

 

RAZLIČNOST RECEPTOV

Poznamo ogromno jedi, ki uporabljajo iste sestavine, recepti pa izpadejo različno. Iste sestavine imajo lahko z nekaterimi dodatki ali pa že samo z drugačnim načinom priprave popolnoma drugačen učinek na naše telo. Število načinov priprave toplih jedi je omejeno: glede na prisotnost vode smo jih prvobitno lahko le spekli (odsotnost vode) ali skuhali (prisotnost vode). Dandanes poznamo še mnogo drugih načinov, kot so recimo peka v solni skorji, praženje (v olju), soparjenje (na vodni pari) ali pa eden najmlajših načinov: sous vide (kuhanje v lastnem soku v vakuumirani plastični vrečki).

 

Celoten članek lahko preberete v tiskani izdaji revije Oriša, št. 21/2017.

 

 

 

Zaupali so nam

Nekega poletnega dne, par dni pred odhodom na morje, sem se zbudila z bolečino v kolenu. Sprva sem bolečino zanemarjala, saj me kolena skoraj nikoli ne bolijo. Ker bolečina pri hoji ni popustila, bližal pa se je dopust, sem poklicala svojo svečenico in svetovala mi je, naj naredim daritev Obaluvaje, zdravilni energiji, ki pozna rešitve za vse človeške bolezni. Kupila sem koruzo v zrnju, jo spekla v pokovko in nemudoma odnesla k velikemu drevesu. Bolečina v kolenu je popustila še isti dan in tako sem lahko nemoteno uživala teden dni na morju in vročem soncu. Hvala vsem orišam, ker za vsako težavo obstaja rešitev.
T., 37 let

Bodite obveščeni o novostih

Prijavite se na e-novice

facebook oriša


Nova številka revije Oriša - Dvojna izdaja

Junij 2017
 

Naročite se!

Minutka za šoping

Knjiga avtorja Baba Kinga

Naslov: EŠU in ureditev univerzuma

 

Naročite tukaj

Oglasna sporočila