Iz aktualne številke

Katja Čuk - Intervju

Katja Čuk - Intervju

Bogastvo je zelo širok pojem in najbogatejši ljudje na tem svetu so v filozofiji oriš tisti, ki živijo zadovoljno, izpolnjeno življenje in se preživljajo z izpolnjevanjem svojega poslanstva. Nek...

Preberite več ...
Ob predstavitvi knjige Ešu

Ob predstavitvi knjige Ešu

Ob predstavitvi knjige Ešu in ureditev univerzuma avtorjev prof. dr. Síkírùja Sàlámìja – Baba Kinga in Ronilde Iyakemi Ribeiro smo gostovali v knjižnici Brežice....

Preberite več ...

Moda

 

Razvoj mode skozi zgodovino, kot prikaz bogastva, vpliva in izobilja

Moda je že v prazgodovini igrala vlogo diferenciacije različnih vlog v plemenu in izražala status. Poglavar je imel boljše krzno in nakit, da je lahko izrazil svoj status. Pri havajcih je samo poglavar lahko nosil plašč s perjem. Pri indijancih so poglavarji nosili pernate krone, ki so označevale njihovo moč in status. V starem rimu so senatorji nosili vijolično barvo kot oznako visokega statusa v družbi.

Moda jim je omogočila, da na neverbalen način sporočajo svojo moč in bogastvo. Tako so lahko dosegali stvari brez razlaganja svoje zgodovine in iskušenj ter lažje prišli do stvari, ki so jih potrebovali ali želeli.

Še danes je moda glavni način izražanja statusa in bogastva pri ljudeh. Znanstveno je dokazano, da se ljudje različno odzivamo in gradimo prvi vtis na osnovi garderobe. Od tam tudi pregovor: »Obleka naredi človeka«.

Če to vse vemo in nam je jasno, da lahko vplivamo na ljudi s svojo obleko ali si enostavno damo boljšo priložnost za doseganje svojih ciljev pri ostalih ljudeh, potem lahko ugotovimo, da je lahko moda način za multiplikacijo in povečanje našega bogatstva.

   

Celoten članek lahko preberete v tiskani izdaji revije Oriša, št. 21/2017.  

 

 

 

Zaupali so nam

Energija Ešuja je dinamična energija univerzuma. Da je to tako, se mi vedno znova potrdi takoj, ko jo začutim. Zaznam jo kot da bi se okrepil vitalni občutek življenja v meni. Telo se umiri, um zbistri in vse se uravnoteži. In kar naenkrat čutim, da imam v telesu energijo, s katero se lahko lotim izzivov, ki so pred menoj. In potem stvari, ki jih počnem, stečejo.Vseeno, ali gre za duhovne procese, delo v službi, odnose doma ali karkoli drugega. Razlika, ko procese podpira energija Ešuja ali tiste, ki jih ne, je očitna. Kadar imam podporo energije Ešuja, procesi tečejo brez zastojev, gladko in učinkovito.
M., 42 let

Bodite obveščeni o novostih

Prijavite se na e-novice

facebook oriša


Nova številka revije Oriša - Dvojna izdaja

Junij 2017
 

Naročite se!

Minutka za šoping

Knjiga avtorja Baba Kinga

Naslov: EŠU in ureditev univerzuma

 

Naročite tukaj

Oglasna sporočila