Iz aktualne številke

Katja Čuk - Intervju

Katja Čuk - Intervju

Bogastvo je zelo širok pojem in najbogatejši ljudje na tem svetu so v filozofiji oriš tisti, ki živijo zadovoljno, izpolnjeno življenje in se preživljajo z izpolnjevanjem svojega poslanstva. Nek...

Preberite več ...
Ob predstavitvi knjige Ešu

Ob predstavitvi knjige Ešu

Ob predstavitvi knjige Ešu in ureditev univerzuma avtorjev prof. dr. Síkírùja Sàlámìja – Baba Kinga in Ronilde Iyakemi Ribeiro smo gostovali v knjižnici Brežice....

Preberite več ...

Oriša trenutka

Za slona je izobilje 225 kg rastlinja in 136 litrov vode, kolikor potrebuje na dan, da preživi dobro, da ne strada in da ni žejen. Za sadno drevje je izobilje, če pade dovolj padavin, če ni preveč škodljivcev in če ni pozebe. Tako lahko preživi dobro in obrodi veliko sadov.

Človek pa misli, da za imeti »izobilje« potrebuje mnogo več, kot le dobro preživetje. Zdravje, dolgoživost, dobre priložnosti za delo in nagrada zanj, dobri medsebojni odnosi – vse to človek potrebuje za dobro življenje. Toda človeške ambicije so mnogo višje od tega. Hiša, avto, dopust, dober telefon, računalnik, smuči … Nič ni narobe s tem, ambicija je lahko zdravo čustvo, če le ne prevlada nad razumom in pod seboj ne pokoplje osnovnih pogojev za izobilje, ki smo jih našteli zgoraj. Ambicija lahko presega omejitve tega življenja in namen članka je pomagati vam, da pridete do spoznanja, kaj je vaše poslanstvo, kako ga udejanjiti, da vas bodo po njem pomnili še posmrtno. Da, tudi naše ambicije so visoke!

 

Revni smo tega, česar nimamo

Je jorubska modrost, ki daleč prekaša Zahodno pojmovanje revščine. Naj razložimo: na Zahodu velja, da si reven, če nimaš denarja. Če bi le denar predstavljal merilo za revščino ali bogastvo, bi bilo sicer zelo preprosto, a življenje pač ni preprosto. Kaj nekomu koristijo milijoni, če je reven zdravja, reven smeha, reven ljubezni, spoštovanja?

 

Celoten članek lahko preberete v tiskani izdaji revije Oriša, št. 21/2017

 

 

 

 

Zaupali so nam

Energija Ešuja je dinamična energija univerzuma. Da je to tako, se mi vedno znova potrdi takoj, ko jo začutim. Zaznam jo kot da bi se okrepil vitalni občutek življenja v meni. Telo se umiri, um zbistri in vse se uravnoteži. In kar naenkrat čutim, da imam v telesu energijo, s katero se lahko lotim izzivov, ki so pred menoj. In potem stvari, ki jih počnem, stečejo.Vseeno, ali gre za duhovne procese, delo v službi, odnose doma ali karkoli drugega. Razlika, ko procese podpira energija Ešuja ali tiste, ki jih ne, je očitna. Kadar imam podporo energije Ešuja, procesi tečejo brez zastojev, gladko in učinkovito.
M., 42 let

Bodite obveščeni o novostih

Prijavite se na e-novice

facebook oriša


Nova številka revije Oriša - Dvojna izdaja

Junij 2017
 

Naročite se!

Minutka za šoping

Knjiga avtorja Baba Kinga

Naslov: EŠU in ureditev univerzuma

 

Naročite tukaj

Oglasna sporočila